Over IN

De specialist in domeinnamen, hosting, colocatie en dedicated servers

IN is een internationale speler op het gebied van internetdiensten voor zowel bedrijven als particulieren. Met meer dan 60.000 domeinen onder eigen beheer behoort IN tot één van de grote spelers in de hosting sector.

Klanten kiezen voor IN vanwege de hoge kwaliteit, scherpe prijs, innovatie, betrouwbaarheid, snelheid, een vakkundige helpdesk en persoonlijke ondersteuning.

De ervaring en innovatie van IN

IN is sinds 1998 actief als Internet Service Provider. IN heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in innovatie en automatisering en hiermee lopen we voorop ten opzichte van onze concurrenten. Door deze automatisering kunnen onze klanten vrijwel alle gangbare domeinnaam extensies, Linux en Windows hostingdiensten online registreren/ bestellen, muteren (wijzigen / stopzetten) en zelfs online afrekenen.

Deze procesautomatisering wordt nog altijd verder geoptimaliseerd en draagt er aan bij dat onze klanten correct, snel en eenvoudig gebruik kunnen maken van onze diensten. We gebruiken deze automatisering samen met de door de jaren heen opgedane ervaring en expertise om u hoge kwaliteit webhostingdiensten aan te bieden tegen een zeer scherpe prijs.
 

Hardware en infrastructuur

Hosting datacenter
Hosting datacenter
IN maakt gebruik van de best mogelijke hardware en infrastructuur. De hostingservers van IN bevinden zich in datacenters in België (Diegem nabij Brussel) en Nederland (Arnhem, Duiven, Nijmegen en Amsterdam). De datacentra voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van fysieke beveiliging, electronische en visuele toegangscontrole, stroomvoorziening en noodstroom, branddetectie en brandbestrijding, klimaatcontrole en remote hands.

Het netwerk van IN is geheel dubbel uitgevoerd (full redundant) en via twee core-routers aangesloten op meerdere netwerken. IN heeft peeringsovereenkomsten met de belangrijkste internationale providers en is voor het transitverkeer aangesloten op een groot aantal telecom aanbieders.

Naast de redundant uitgevoerde datacenter in Arnhem heeft IN in Nijmegen, in Amsterdam (Telecity2) en in Duiven, compleet andere netwerken, een derde nameserver, meerdere (mail)fallback servers en andere netwerkapparatuur zoals monitoringtools staan. Verder wordt het netwerk 24/7 gemonitord. Hierdoor is IN optimaal bestand tegen storingen.

Backup

Voor alle servers gebruikt IN de nieuwste en supersnelle dual of quad core Intel HP servers. De servers beschikken over redundante harde schijven met minimaal raid 1 (mirroring). Dagelijks worden er per server op een aparte harde schijf incremental backups gemaakt en/of op een fysiek aparte backup server. De backups worden tot 5 dagen on site bijgehouden. Eénmaal per week wordt er onsite per server een volledige backup gemaakt.

Voor de backup van dedicated servers wordt er per klant en per server aparte afspraken gemaakt. Bij de afname van een dedicated servers adviseren wij u in de best passende backup oplossing. Bij de afname van de server worden de backup afspraken tezamen met een Service Level Agreement contractueel vastgelegd.

RIPE en overige lidmaatschappen

IN is lid van de Gelderland Internet Exchange (GL-IX). GL-IX is lid van RIPE (ORG-GIE2-RIPE) en via GL-IX heeft IN de beschikking over eigen IP adressen. IN is verder geregistreerd lid van DNS.be en Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).

Daarom IN!

Onze sterke punten op een rij:
  • Scherpe prijzen, geen verborgen kosten;
  • Hoge kwaliteit hardware en infrastructuur;
  • Vakkundige helpdesk met snelle response-tijden;
  • Binnen 5 minuten besteld, betaald en online;
  • Gebruiksvriendelijk;
  • Gratis anti-spam en anti-virusfilter
IN Nederland bv KvK: 09177739
Impact 75
6921 RZ Duiven Support: support@in.nl
IN bvba BTW: BE0894.197.963
Excelsiorlaan 15 E-mail: support@in.be
B-1930 Brussel